mandag den 13. maj 2013

Travl Kristihimmelfartsferie


Manden har haft fri de sidste fire dage, så vi har givet den gas i haven hele ferien. Svigerforældrene kom også og hjalp til fredag - Rigtig rart. Man bliver ligesom lidt mere produktiv, når man er flere om det :-)

Status er:

Bed v drivhuset er blevet udvidet, og der er sat georginer. Vi satser på, at vi har set den sidste nattefrost. I år bliver blomsterne farvekoordineret lidt mere (hvis jeg altså har mærket knoldene rigtigt), og alle de lilla- og pinkfarvede blev sat i dette bed.
 

I køkkenhaven er der blevet lavet stativer til ærter og bønner af hundehegn og hegnspæle. Ikke super kønt, men det virker, og kan eventuelt skiftes ud med noget mere pynteligt en anden gang. Alle mine forspirede ærter kunne endelig plantes ud.


Køkkehave nr 2 med aspargesbedet blev møjsommeligt renset for påskeliljer og tulipaner. Indtil nu har det været en vild forvirring af blomster og nytteplanter. Nu er blomsterne væk, så vi kan dyrke grønt lidt mere systematisk. Jordbærplanterne blev gravet op, og hele området fræset, pånær aspargesbedet, selvfølgelig. Derefter blev der gødet med en blanding af genbrugskompost, hønsemøg og noget naturgødning, vi har klunset os til.
Der blev lagt ukrudtsdug der, hvor jordbærrene skal være, og dem er jeg cirka 1/3 færdig med at plante igen. Det skal noget af dagen idag nok gå med.Aspargesbedet blev befriet for skvalderkål og peberrod. Der røg lidt undervejs, men altså - Hvor der handles, der spildes. Nu er hele området lidt mere ordenligt, og på et tidspunkt skal vi have lavet en ramme om aspargesene, så vi har lidt bedre styr på hvor de dukker op, og kan jorddække lidt mere systematisk. Det har faktisk virket ganske godt, ifht. ukrudt, at smide ålegræs på i efteråret.

Der er kommet et par ledige pladser, hvor der før var blomster og vildtvoksende peberrod - Der skal stå squash og græskar, når vejret er varmt nok til at de kan komme ud.

Og så er græsplænen blevet slået for første gang i år. De har også pyntet gevaldigt. Selvom jeg er langt bagud med at luge, giver det et noget mere ordenligt helhedsindtryk :)

Lidt stemningsbilleder...


Blåpude? ... Og virkeligt meget af det...


Tulipaner af den gammeldags slags


Blomster på blommetræer og blå himmel...


Kaninungerne er nu et par uger gamle... Og er i fasen af maksimal nuttethed. Det er nok meget godt, at de fortager sig en del inden de skal slagtes. Der er tre brun-hvid brogede, og frem der er ensfarvede brune ligesom mor. Det er stadig sjovt, at dette kuld er så ensartet og forudsigeligt ifht det, som vores albino leverede sidste år. Hun er ret så højgravid nu og føder nok imorgen eller onsdag - Det bliver spændende at se om hun leverer et regnbuekuld igen.
I sommerferien skal manden igang med at bygge nogle græsningsbure, så de kan få lidt mere motion og æde sig tykke i græs og mælkebøtter... Så sparer vi lidt på foderet og vi får sikkert kød af en bedre kvalitet :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar