fredag den 24. maj 2013

... Og så var der to!


Det er vist kun en uge siden, jeg brokkede mig over ikke at have nogen skrukhøne. Den race, vi har, er ikke så tilbøjelig til at ruge som andre høns, men sidste år fik en enkelt af dem alligevel trangen.
De sorter høner er svære at kende forskel på, men da der døde én i vinters, mente vi at det nok desværre var skrukken... Og dermed røg vores måske eneste chance.

Så i lørdags lå der pludselig en høne på den nye rede, lignede en punkteret fodbold og blev gal, hvis man forsøgte at hende. Hvis de bare ligger på reden for at lægge et æg, plejer de at drøne ud hvis man forstyrrer dem. Hun blev liggende.
Næste dag lå hun der stadig. Og dagen efter. Jagten på æg gik ind, og der blev bestilt fra en avler i Jylland.

Igår eftermiddags lagde jeg så mærke til, at en anden høne godt nok var længe om at lægge et æg. Hen mod aften lå hun der stadig. Og stadig til sengetid.

Hmmm... !

Besked blev sendt til jydsk avler: Kan vi mon få lidt flere æg?

Det kunne vi godt.

Skruk nr 1 og 2

Her til morgen ligger der således hele to skrukhøns i hønsehuset. Hønsegården virker efterhånden lidt tyndt befolket, men det varer ikke evigt. Med lidt held drøner der måske 20 kyllinger rundt derude om en lille måneds tid!

Og inden da er det altså farvel og tak til psyko-hanen! Måske kan jeg få ham afsat, fordi han er pæn og en halv-sjælden farvevariant, men ellers er der dømt grillkylling inden længe ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar