tirsdag den 30. april 2013

Update på køkkenhaven... Og kaninbørn!


I weekenden blev køkkenhaven forresten færdig. Dvs. at vi nu har hele 10 højbede på 1,5 x 3 meter at boltre os i. Jorden er fræset (det kommer vi nok til at fortryde, når det vælter op med en milliard skvalderkål-babyer, men sådan er det) og blandet med større eller mindre andel kompost fra genbrugspladsen, alt efter hvilket bed det er, og hvor i rotationen det er.


Her er den så! Er faktisk ret stolt. Og synes at det ser meget pænt og ordenligt ud, selvom det var svært at lave rette vinkler i et plot uden en eneste! Og jeg er frem for alt glad for, at jeg har en mand, som gider at bygge sådan noget, selvom der ret beset måske er vigtigere ting, der burde laves...

De to bede nederst til venstre er i år til kartofler (og valske bønner). De to næste i venstre side er til rodfrugter og løg. De to overfor hinanden længst væk er til "andet"... Dvs. etårige krydderurter, salat, spinat mm. De to, hunden står imellem, til højre er til Brassica, dvs. grønt- og hovedkål. Og endelig er de to nederst til højre i billedet til hhv bønner og ærter... Og foderroer til dyrene imellem rækkerne.


Idag fik jeg taget hul på et af bedene til rodfrugter og løg: Der er sået to rækker sommergulerødder (Scarlet nantes) og én række persillerod, med løg (snowball) sat imellem. Løg skulle være gode til at kamuflere duften af gulerod, så fluerne ikke finder dem... Økologisk skadedyrsbekæmpelse :-)

 

Og så endelig et billede af de nyeste beboere på matriklen, her ca. fem dage gamle og ved at få pels. Vores første kuld var jo en ren regnbue sådan pelsfarvemæssigt, men det nye kuld er knapt så overraskende: Ensfarvede brune og brun/hvid kappetegnede... Ligesom hhv. mor og far.
Og så er det kommet hele ni styks... Ikke så underligt, at mor-kaninen så ud som om hun havde spist en fodbold til sidst i drægtigheden :-)
Det kan hurtigt komme til at knibe med pladsen, især hvis den anden drægtige kanin leverer et ligeså imponerende kuld, så jeg tror at vi skal igang med at lave nogle store græsningsbure, der kan rykkes rundt på plænen til sommer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar