lørdag den 31. januar 2015

Årets første chili-spirer


Så er foråret officielt skudt i gang... De første chiliplanter er nemlig sået og spiret!

Som sædvanligt gik det galt med at holde antallet af sorter nede, da der både skulle købes lidt nyt, byttes samt at overvintringen af planter fra sidste år ser ud til at være gået godt. Derfor ender listen i år på:

Ascent (overvintret)
Teacup Yellow (overvintret)
Czechoslovakian black (overvintret)
Early Jalapeno (overvintret, fået foræret af hunde-ven)
Jalapeno Mammoth F1
Jalapeno Mucho Nacho F1
Hot Banana
Aji amarillo
Lombardo
Tabasco
Tequila Sunrise
Market Peach Habanero
Habanero Dulche
Carolina Reaper

Og sødpeberen Corno toro di Rosso.

Det er vist lidt flere end de højst 5 styk, jeg lovede manden, men matematik har heller aldrig været min force ;-) - Jeg synes at chilier har mindst lige så stor værdi som prydplanter, når de i sensommeren står og strutter med alle de flotte frugter.
Som det ses vil jeg afprøve nogle jalapenosorter i håb om at få et rigtigt stort udbytte, der kan bruges til turds og som syltede jalapenos (som vi køber i spandevis til pizza, burger, pitabrød og mexikansk mad).
Derudover skulle der være potentiale for at sylte nogle af de øvrige i mellem-katagorien, samt fryse og lave sauce eller pulver af nogle af de rigtig hotte. Caroline Reaper'en, der pt. er verdens stærkeste, er dog mest for sjov - Jeg skal ikke selv nyde noget af den!


Vi plejer først at så chili'er 1. februar, hvor der efterhånden er nok lys til at planterne kan udvikle sig i vindueskarmen, men sidste år syntes vi alligevel, at planterne blev lidt små og ranglede. Så i år har vi købt en LED-pære med plantelys til at få dem godt i gang. Og samtidigt har vi tyvstartet lidt og sået allerede omkring 20. januar, så vi håber på et godt resultat :-)

I øvrigt går vores planer om grisehold fremad, men mere om det en anden gang..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar