søndag den 8. marts 2015

Den første forårsdag


I dag blev temperaturen derude to-cifret med høj solskin (nåhja, og lidt blæst), så jeg har brugt en masse krudt i haven. Jeg har ellers været travlt optaget af nyt job, men forhåbentlig bliver der alligevel tid til at få lavet en masse i haven fremover...

Jeg har brugt en masse tid i dag på at måsle gammel drivhusjord ude i de bede, hvor der sidste år var kartofler. På den måde bliver jorden genbrugt og kommer ind i sædskiftet på det rigtige sted. Jeg regner med, at vi igen i år vil hente en god portion kompost på genbrugspladsen til drivhuset - godt med krudt til tomaterne :-)

Speaking of tomater...


Årets drivhus tomater er sået, og jeg venter spændt på de nye sorter, vi skal prøve i år. Listen omfatter Moneymaker, Tigerella, Black Cherry, Banana legs, Datterino F1, Ildi, Toftegårds sortstribede, Mama Leone, en gul blommetomat, en hjemmeavlet rød blomme tomat, et par cherry tomater, og derudover en stribe italienske sorter med mindre sigende navne. Som sædvanligt var det med at begrænse mig ikke min stærke side :-)


Chili'erne har generelt spiret dårligt i år, og jeg kan simpelthen ikke lure hvorfor... Jeg kan heller ikke helt lure om vores nyanskaffede plantelys har nogen effekt i forhold til den normale vindueskarm, men nu bliver det prøvet af.
 

 Til gengæld har de overvintrede chili fra sidste år været en stor succes. De blev pottet om for et par uger siden, og er eksploderet i vækst og endda begyndt at sætte blomster. De virker meget lovende!
Endelig er kartoflerne lagt til forspiring. I år bliver det solist som den tidligere, sava som den langtidsholdbare og nicola som den, manden fik lov til at vælge ;-) Vi har stadig kartofler i garagen fra sidste år, så håndbarheden har generelt været god og 6 x 3 meter kartofler er tilpas til cirka et års forbrug til to personer.
 

1 kommentar: