søndag den 9. februar 2014

Braiseret oksebov ala Italien - og restemad.Så er jeg snart i bund med oksekødet, og der er ved at være plads i fryseren til næste omgang øko-ko. En af de sidste udskæringer, der var tilbage, var et stykke oksebov på godt et kilo... Som jeg et stykke inde i processen fandt ud af nok i virkeligheden var skåret ud forkert, men så har man lært det til næste gang :)

Denne gang skulle tilberedningen være lidt ala Italien, og jeg endte med at følge denne opskrift stort set hele vejen.

Ingredienser:

Oksebov på ca. 1,3 kg
2 gulerødder
2 løg
4 fed hvidløg
2 stængler bladselleri
1 ds hakkede tomater
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk timian
1 tsk oregano
2 dl hvidvin
2 dl vand

Grøntsagerne skæres i ensartede firkanter. De skal serveres som en del af den endelig sauce, så denne gang må det godt se lidt pænt ud. Okseboven brunes grundigt i bunden af en gryde, og lægges herefter til side. Grøntsagerne svitses ved lidt lavere varme, til løgene er gennemsigtige. Herefter tilsættes vin, vand, tomater og krydderier. Det bringes i kog, og boven lægges til rette nede i saucen.
I dette tilfælde var kødet en ret tyk 'klump', så den fik cirka 2 timers simretid i gryden, og blev vendt et par gange undervejs. Jeg var lidt i tvivl om den ville være mør, men det var den.
Saucen koges eventuelt lidt ind imens tilbehøret gøres klar.
Vi spiste retten med råstegte kartofler, men pasta eller kartoffelmos og en grøn salat er sikkert også super.

Der er mad til 5-6 personer i denne portioner, så var der rigeligt med rester til os to.
Dagen efter skar jeg nogle tern af resten af kødet, som blev brunet hårdt i en pande, så de fik lige stegeskorpe, og herefter hældte jeg noget af den tiloversblevne sauce over, som fik lov til at reducere lidt. Det blev serveret med pastaskruer, og var superfint genbrug af resterne.

Den sidste rest kød blev to dage senere skåret i fine strimler og marineret i lidt olie og ras-al-hanout. Til sidste blev det ristet på en pande, og serveret i pitabrød med tzatziki og salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar