søndag den 29. december 2013

Tandoori kylling med raita


Ja, der burde være nogle billeder - men det er der ikke. Det smagte så godt, at det hele lige pludseligt var væk. Men her kommer opskriften... Om ikke andet så jeg selv kan huske den en anden gang :)
Opskrift og fremgangsmåde er lidt en blanding af Piskerisets, River Cottage og "Vores indiske køkken" af Manu Sareen og Divya Das.

Ingredienser

2 x hele lår fra hanekylling af egen avl, delt i over- og underlår, altså 4 stykker kød
1 dl yoghurt naturel
2 fed hvidløg
½ frisk/frossen chili eller 1 tsk chilipulver
1 tsk paprika
1 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
Salt og peber

Yoghurten blandes med krydderier, hældes på en pose og kyllingestykkerne vippes herned i. Det hele marinerer i køleskabet i 24 timer, eller i det mindste natten over. Syren i yoghurten er med til at mørne kødet, så den skal have tid til at virke. Marinaden er ikke ligeså pink, som man ellers ser på billeder, men det kommer nok lidt an på hvilken paprika og chili, man bruger.

Kyllingen tages ud af køleskabet en halv time før den skal i ovnen, så kødet kan nå at temperere lidt.
Ovnen tændes på 180 grader.
Kyllingestykkerne lægges i et ildfast fast, og smides i ovnen i 30 minutter ved 180 grader.
Derefter skrues ovnen op på 200 grader og kræet får 20-30 minutter mere - overfladen må godt begynde at branke lidt.

Serveres med en raita bestående af yoghurt natural, agurk i tern, lidt garam masala, chilipulver og salt.
Dertil ris og/eller naanbrød.

I al ubeskedenhed er jeg super tilfreds med retten. Kyllingen har fået forholdsvis lang tid ved lidt lavere temperatur end hvad opskrifter på tandoori chicken ellers foreskriver, men alligevel meget kort tid i forhold til, at jeg plejer at være en kylling (hø-hø) og langtidsstege potentielt halv-seje hjemmeslagtede dyr.
Men i dette tilfælde var kødet altså virkeligt lækkert og saftigt.

Jeg har været i facebook-arkivet, hvor jeg spammer folk med billeder af nyklækkede kyllinger, og vil i den forbindelse lige notere at der er tale om en plymoth rock hanekylling slagtet i en alder af godt 5 måneder. I den alder er de altså stadig møre og kyllinge-agtige :-)

Vi går og pønser på at indrette en ekstra hønsegård til næste år, som udelukkende skal bruges til opfedning af 10-12 industrikyllinger. Hvis de kunne blive så velsmagende som ham her, ville det altså være fedt...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar