lørdag den 28. december 2013

Kyllingebryst i paprikaflødesauce


Sidste weekend slagtede vi en hane, og jeg sætter lidt en ære i at få flest velsmagende måltider ud af kræet. Man gør sig lidt ekstra umage, når man selv har passet kræet bogstaveligt talt fra æg til kylling, brugt penge på foder og endelig haft besværet med at plukke den (jeg synes stadig, at man får et fantastisk produkt ud af det, men for hulan, hvor er det træls og kedeligt at plukke fjerkræ - Jeg ønsker mig en automatisk plukker!)

Denne gang valgte vi at partere fuglen i 2 x brystfileter, 2 x vinger, 2 x lår og skrog.
Skroget kogte vi en omgang suppe på, som vi fik til aftensmad i sidste uge. En sjat røg i fryseren som fond til en anden lejlighed.

I dag stod brystfileterne så for tur. De er ikke så store og opsvulmede, som dem man finder i køledisken, men manden havde været fiks med køkkenkniven og alligevel fået et par reelle stykker ud af det.
Selvom der er tale om et ungdyr, har det alligevel været nogle måneder undervejs, så jeg 'tør' ikke rigtigt bare stege eller grille fileterne på panden. Det ville være SÅ ærgerligt, hvis de blev seje og kedelige at spise, når man har brugt så meget arbejde på dem.
Så jeg valgte at tilberede dem i en improviseret, flødebaserede sauce:

Ingredienser

2 x kyllingebrystfileter
1 løg
2 fed hvidløg
6-7 cherry tomater
1 spsk paprika
1 drys sellerisalt
1 drys karry
1 drys chilipulver
1 dl piskefløde
3 dl vand
salt - peber

Kyllingefileterne brunes på panden, og der skrues lidt ned for varmen. Løgene skæres i tern og hældes ved. Når de er blevet klare, hældes tomaterne (der er skåret i halve eller kvarte) og hvidløget ved. Paprikaen drysses over og svitser med i et øjeblik før vandet og øvrige krydderier tilsættes.
Retten simrer nu i cirka 20-30 minutter indtil det meste vand er fordampet.
Herefter tilsættes fløden, og hvis nødvendigt jævnes retten med lidt maizena.

Vi spiste retten med noget så politisk ukorrekt som pommes frites, da vi alligevel havde frituregryden fremme, men ris eller pasta vil helt sikkert også egne sig fint.

Retten er hermed på listen over opskrifter, der fungerer med hjemmeavlet kød :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar