onsdag den 26. juni 2013

Haveerfaringer 2013 - Part one!


Et af hovedformålene med denne blog var jo, at den skulle være et sted at skrive erfaringer ned løbende... Hvad der virker og ikke virker derude i haven. For her i huset bliver den slags noter altså væk i roderiet, hvis de skrives på fysisk papir. Så længe leve cyberspace...

So here it goes...

Tagetes i køkkenhaven: Frøene er dem, som manden havde med hjem fra Gl Estrup. Virkeligt flotte, frodige, blomsterrige planter, men de bliver STORE. Fylder 40-50 cm i alle retninger, og kræver derfor meget plads. Næste år skal de derfor nok ikke stå i højbedene, men evt. i bedet med insektplanter, eller som pyntekant omkring køkkenhaven. De tager simpelthen for meget plads i højbedene, og de har faktisk kvalt en række spiselige afgrøder på hver side af sig.
Altså: Dejlig plante, men skal fremover stå et andet sted.

Foderroer: Så ud af ingenting i starten, men nu er der kommet gang i dem, og kaniner spiser dem, vi tynder med velbehag.

Salaten Lobjoit's Green vil bare ikke spire her... Spild af penge. Alm. klassisk romainesalat holder til gengæld hele vejen. Fungerede godt at forspire og plante ud enkeltvis - er nu blevet til flotte hoveder.
Issalat er også god :-)

Bladselleri: Så færre næste år. Om nogle overhovedet. Stadig i tvivl om de rigtigt vil lykkes.

Løg fra frø fungerer godt. Så flere næste år, i lave bakker (ikke dybe potter).

Kål: Bliver store og flotte... indtil kålsommerfuglene slår til! Net over næste år :(

Ingen kommentarer:

Send en kommentar