søndag den 21. februar 2016

Lidt om jordskokker


Jordskokker er meget oppe i tiden... Man er ikke ny-nordisk restaturant, hvis ikke man har suppe, chips eller andet af jordskokker på menuen. Men med sådan nogle ting har jeg det lidt med at gå i den modsatte grøft, og det var altså kun fordi en nabo pludselig stod med en spand jordskokker, at de indfandt sig her på vores matrikel.

Knoldene blev gravet ned engang sidste vinter, og så glemte jeg ellers alt om dem. Indtil der kom fut i dem midt på sommeren, hvor de sendte nogle enorme planter med fine, solsikke-agtige blomster op, som pyntede fint i køkkenhaven.

Men så gik de i glemmebogen igen, og selvom jeg hele vinteren har været i haven efter porrer, gulerødder, persille mm., har jeg ikke rigtigt skænket jordskokkerne en tanke. Måske fordi de ikke indgår i de retter, vi kører med til dagligt.

I vinterferien besluttede jeg at lave kylling i cider af et par lår fra vores egne frilandskyllinger, da den ret har hittet før, og vi ligesom trængte til noget andet end det sædvanlige. Og manden har proklameret, at han er ved at være lidt træt af de ovnstegte kartofler, som har kørt lidt på repeat på det sidste, så jeg måtte hitte på noget andet tilbehør. Og fik googlet mig frem til en opskrift på nogle ovnbagte jordskokker med hvidløg og timian, som lød rigtig lækre. Så ud i haven med mig...


Ovenstående er resultatet af et enkelt stik med havegreben, så jeg må indrømme, at jeg er ret imponeret over udbyttet. Der var rigeligt til to personer i to dage.


Jordskokkerne fungerede også rigtigt fint som tilbehør til kyllingen. Jeg synes ikke, at de har så meget smag i sig selv, så de skal helt klart have hjælp af nogle krydderier, men derudover er jeg faktisk positivt overrasket. De må godt være i min have igen i år - Og det er heldigt, for når først man har dem i haven, er de vist svære at slippe af med igen :-)

PS: Har oprettet en facebook side "Vores køkkenhave", som nok opdateret lidt oftere end bloggen her - I er velkomne til at tage et kig.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar