torsdag den 17. september 2015

Kartoffelhøsten 2015Sidste weekend var der endelig et par tørre dage, hvor jeg benyttede lejligheden til at grave kartofler op.

I år har vi haft 6 meter med tidlige Solist-kartofler, som vi næsten har spist os igennem henover sommeren. De har været en anelse skurvede, men givet et fint udbytte af mellemstore kartofler, som dem har vi været godt tilfredse med.

Derudover har vi haft 6 meter med Sava, som er en genganger fra sidste år, og 6 meter Nicola, som er årets nyhed her på matriklen. De kartofler har vi slet ikke rørt henover vækstsæsonen, så det var med en vis spænding, at jeg tog de først stik med greben.


Nicola var en positiv overraskelse (til venstre på billedet). Store, ensartede, ovale kartofler, som ikke har været ramt af sygdom eller skadedyr af nogen art. Sava har på samlet vægt nok givet lidt mere, men som det også fornemmes på billedet, er der noget større spredning på størrelsen, og en stor portion af de helt små kartofler er endt som grisefoder. Så derfor ender udbyttet nok på nogenlunde det samme.

Kartoflerne tørrede i sol og blæst en halv dags tid, og ligger nu til langtidsopbevaring i flamingokasser i garagen. Hvis Nicola har en god holdbarhed henover vinteren, kunne den godt ende med at blive et fast indslag.

Køkkenhaven har ellers haft lidt blandet succes i år pga. det kolde, ustabile sommervejr, men kartoffelhøsten er jeg fint tilfreds med :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar