søndag den 15. september 2013

Første etape af kaninslagtningen 2013


Så kom vi endelig i gang med årets kaninslagtning.

Jeg har længe gået og været lidt utålmodig. Ikke fordi jeg er blodtørstigt anlagt, men fordi der efterhånden var kamp om pladsen inde i stalden, og jeg derfor gerne ville gøre plads så et nyt hold kunne rykke ud i buret på græsplænen.

I går vejede vi så en af dem, der stod for skud. Den vejede knap 3 kilo, og da der ryger cirka halvdelen under slagtningen, blev vi enige om at det var fint nok. Deres væksthastighed tager af nu og de er ved at være dyre i foder, så vi ville nok alligevel ikke vinde meget mere kød ved at beholde dem længere.

Så de fem hanner fra kuldet født sidst i april blev slagtet knap 5 måneder gamle.

Efter skind, indvolde og hovedet er væk, vejer de i mellem 1,25 og 1,5 kg.

Ikke vildt imponerende, måske, når jeg hører om folk der laver meget større kaniner på kortere tid, men jeg er nu godt tilfreds.
Men - Ved lejlighed vil jeg meget gerne krydse en mere hurtigtvoksende race ind i vores stamme. Enten mere hvid land eller evt. New Zealand. Vædderen dominerer tilsyneladende en del med sin forholdsvise langsomme vækst.

Men det er vel en del af dette her semi-selvforsygnings-show; At blive rigere på erfaring for hvert år, der går, og løbende lære heraf og justere på fremgangsmåden :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar